תביעה אצל המפקח על הבתים המשותפים
תאריך: מרץ 25, 2019
תושבים המתגוררים בבית משותף, כלומר מבנה אשר בו לכל הפחות שתי דירות, עלולים להסתכסך ולהגיע לחילוקי דעות בענייני המבנה המשותף. במקרים של סכסוכים כאלו ניתן לפנות אל המפקח על בתים משותפים על מנת לדון בעניין ולמצוא את הפתרון לסכסוך שהתגלע בין הצדדים. המפקח ידון בסכסוכים מסוימים בלבד. להלן רשימה.
- אחזקת הרכוש המשותף – במרבית הבתים המשותפים מגיעים להסדר בדבר התשלומים עבור אחזקת הרכוש המשותף. במקרה בו בעלי הדירות אינם מגיעים להבנה בעניין התשלומים עבור ניהול המבנה וביצוע פעולות התחזוקה, אפשר יהיה לפנות בתביעה אל המפקח.
- סכסוכים – בהתאם לתקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין ידון המפקח בסכסוכים בין בעלי דירות במבנה משותף.
- הסגת גבול – במקרים בהם מתעורר סכסוך בעניין הסגת גבול מצד בעלי דירה אחת ביחס לדירה אחרת או ביחס לרכוש המשותף אפשר יהיה לפנות למפקח. במקרה זה ניתן לפנות גם לבית משפט השלום.
- הרחבת דירה – בשלב בו בעלי בית מעוניינים להרחיב את שטח הבית שלהם ולבנות תוספת לדירה הקיימת, עלולות להתפתח מחלוקות וחילוקי דעות חריפים. המפקח ידון בעניין זה על מנת למצוא את עמק השווה שירצה את שני הצדדים על פי הדין.
- מתקנים משותפים – מטבע הדברים יש לדיירים במבנה משותף רכוש משותף כמו מעלית, כבלים, צלחות לוויין ועוד. כאשר מתעוררת מחלוקת בעניין הרכוש הזה אפשר יהיה לפנות אל המפקח לדון בעניין.
- חיזוק המבנה – מבנים ישנים אינם מתאימים לתקנים העכשוויים בדבר הגנה בפני רעידות אדמה. מסיבה זו מחזקים מבנים רבים ומחדשים את היסודות הישנים שלהם. אם התעוררה מחלוקת סביב נושא זה אפשר יהיה לפנות אל המפקח על מנת לדון בדבר.
כיצד מתקיים התהליך?
בעל דירה במבנה משותף הוא אדם שדירה במבנה רשומה על שמו, או חוכר שתקופת החכירה של הדירה עולה על תקופה של עשרים וחמש שנים. המפקח ידון בסכסוכים רק בהסתמך על תביעה שהוגשה על פי הנהלים הקבועים לעניין זה. כמו כן נדרש מגיש התביעה לשלם את האגרה הנדרשת שקבועה בתקנות בית המשפט. במקרים רבים יומלץ לפעול באמצעות עורך דין מקרקעין מומחה בתחום ספציפי זה כדי להשיג תוצאות מוכחות.