משאבות חום
פרט הכרחי שיש לדעת על משאבות חום. משאבת חום היא יחידת חימום טכנולוגית שבאה להחליף את שיטות החימום הישנות כמו תנורי הסקה בסולר או בגז. למשאבת החום מעלות רבות, אך מבחינה כלכלית הערך שלה הוא עצום שכן היא מאפשרת חיסכון אנרגטי חסר תקדים שיכול להקל על הכיס של מי שמשתמש בה עד ל- 70 אחוז מעלויות האנרגיה!
2 סוגים עיקריים של משאבות חום שכדאי להכיר
משאבת חום מסוג ספליט– משאבה בה גם המעבה החיצוני וגם יחידת המים ממוקמים בתוך הבית.
משאבת מונו– מדובר על יחידה אחת של מעבה ומאייד.
למשאבות המים שימושים רבים בעולם החימום. ניתן להשתמש בהם למטרת חימום הבית כמובן, חימום תת רצפתי, וחימום מבנים תעשייתיים.
משאבות החום הם פתרון מעולה גם לשוחרי איכות הסביבה. אם פתרונות החימום הישנים והמוכרים כוללים צריכת דלק ואנרגיה שמזהמת את הסביבה וגורמת לפגיעה בה, משאבות החום פועלות בצורה שונה בכך שהן קולטות את החום מהסביבה עצמה, מה שבהלימה מוחלטת בין הכיס לסביבה מביא לחסכון משמעותי בהוצאות הצריכה וכמובן גם בפגיעה באיכות הסביבה.
במדינת ישראל, וטוב שכך, בכל הקשור לאנרגיה ירוקה ובנייה ירוקה ככל שהזמן עובר גוברת המודעות לצרכים אלו ולכן אנו רואים יותר ויותר שימוש במערכות כמו משאבות חום.
האם ניתן לשלב את משאבות החום עם מערכות חימום קיימות?
במגזר הציבורי – תעשייתי קיימים פתרונות חימום רבים. במקרים מסויימים ניתן יהיה לשלב בין מערכות קיימות למשאבות המים וליהנות מכל היתרונות שמשאבות החימום מביאות עמם. כמובן שמדובר בעבודה הדורשת תכנון מקדים ומקיף שכן ככל שהמבנה גדול יותר, כך גם יש להיערך אליו בהתאם. יחד עם זאת, במבנים כאלו, בהם יש כח אדם רב ומטרים רבים של חלל הדורש חימום, עלויות הצריכה יכולות להשתנות מקצה לקצה כאשר עושים שימוש במשאבות חום. ובדיוק כמו במגזר הפרטי, גם במגזר הציבורי – תעשייתי, חשוב מאוד להיות עם יד על הדופק בכל הקשור בהוצאות, ובמקרים כאלו בהם לרוב העלויות הכספיות יהיו גבוהות מאוד, משאבות החום יעזרו לצמצם את העלויות בצורה משמעותיתית.