סוגי שערים חשמליים

השער החשמלי הוא הדרך הטובה והיעילה ביותר לווסת את הכניסה לכל מתחם שהוא, פרטי וציבורי כאחד. מפאת העובדה כי ישנם צרכים שונים לשימוש בשערים חשמליים ובשילוב השוני הגדול במרחב הפנוי לשערים בין מתחמים שונים, תמיד ישנה האפשרות לבחור מבין מספר סוגי שערים חשמליים על מנת להשיג את ההתאמה המושלמת. להלן הסוגים העיקריים שבהם.

שערים חשמליים מחומרים שונים

מקובל לחלק את סוגי השערים החשמליים ע"פ החומרים מהם הם עשויים :

  • אלומיניום – מתכת קלת משקל אך יחד עם זאת חזקה ביותר ועמידה כנגד פגעי מזג האוויר, אינה מחלידה ואינה זקוקה לתחזוקה כלשהי. שערים חשמליים מאלומיניום מגיעים במגוון רחב של פרופילים, עבים ודקים גם יחד.
  • ברזל – מתכת חזקה ועמידה שמאפשרת יצירת שערים מסיביים וחזקים במיוחד. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון כי הברזל הינו כבד למדי ודורש תחזוקה שוטפת.
  • עץ – השימוש בעץ מלא לתכנון וייצור של שערים הינו וותיק ביותר, אך יש לציין כי המחיר של שערים אלו יקר יחסית ויש לתחזק אותם לעיתים קרובות. יחד עם זאת המראה המתקבל הינו כפרי ומזמין.
  • פלסטיק – חומר קל משקל שעמיד בפני פגעי מזג האוויר וקרינת השמש. חסרונותיו הם ביכולות עיצוב שאינן גבוהות ובכך שאינו עמיד בפני חבלות. מסיבות אלו השימוש בפלסטיק לייצור שערים חשמליים כמעט ונזנח.

חשוב להדגיש כי ניתן לתכנן שערים חשמליים משילובים של כל החומרים הללו ואף להוסיף להם אלמנטים של זכוכית.

שערים חשמליים ממנגנונים שונים

כל שער חשמלי נבדל גם ע"פ מנגנון הסגירה והפתיחה שלו. בין המנגנונים הנפוצים ניתן לציין:

  • שערי הזזה – שערים אלו נעים בצורה אופקית שמאלה או ימינה כאשר הם נפתחים. בקטגוריה זו ניתן למצוא את שערי ההזזה שנעים על גבי מסילה ואת השערים הקונזוליים ("שערים מרחפים"). שערי הזזה על מסילה מחייבים פני שטח ישרים לחלוטין על מנת לעבוד בצורה תקינה, ללא שיפועים ומהמורות. פני השטח מחייבים התקנת מסילה והמנוע הנדרש עבורם אינו חייב להיות כה חזק בשל תמיכת המסילה. שערים קונזוליים הם כבר סוג של שערים חשמליים שאינו דורש מסילה אך כן ביסוס בצד השער. שערים אלה מתאימים לפני שטח שאינם מאפשרים התקנת מסילה ויש להשתמש בהם במנוע עוצמתי יותר מאשר שערי המסילה.
  • שערי כנף – נפתחים ונסגרים במנגנון צירי כאשר ניתן למצוא שערים חשמליים בעלי כנף אחת או שתיים. שערים אלו מתאימים למקומות בהם אין די מקום להצבת שערי הזזה במצב פתוח וכאשר פני השטח אינם מאפשרים הנחת מסילה.
  • שערי הרמה – נחלקים לשני סוגים: שער גלילה ושער הרמה. שערי הגלילה עולים כלפי מעלה בדומה לתריסים חשמליים ואילו שערי ההרמה מורמים כלפי מעלה בזווית כלפי הרכב הנכנס. שערים אלו מתאימים בדר"כ למתחמים צרים.

לא משנה באיזה סוג תבחרו, חשוב מאוד לרכוש שערים חשמליים מספקים מומחים ובעלי ניסיון בלבד, כאלה שיוכלו לבצע התאמה מלאה של השער לצרכים, פני השטח, למידת השימוש וכמובן – שיקפידו על עמידת השער בתו התקן הישראלי המחייב!

אביזרים לבית אלומיניום ארונות לבית ביטוחים לבית דלתות וחלונות חימום וקירור לבית כללי לגינה ולחצר למטבח נדל"ן עיצוב פנים ואדריכלות רהיטים לבית שיפוצים וניקיון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מדריך לשדרוג חדר אמבטיה
הרבה פעמים אנחנו נוטים להסתכל על חדר אמבטיה כחדר פשוט, חדר שאין צורך לעצב אותו בצורה מיוחדת או לשדרג...
קרא עוד »
נוב 21, 2017
איך לבחור מיטות זוגיות
בעזרת מיטות זוגיות ניתן להפוך את המערכת הזוגית בכללותה להרבה יותר מוצלחת וטובה וזאת כאשר מבינים את...
קרא עוד »
אוק 06, 2016
מהן כורסאות טלוויזיה
אם שמעתם לא פעם את המושג 'כורסאות טלוויזיה', חשוב שתדעו כי מדובר באחת הדרכים המועדפות והנוחות לאבזר את...
קרא עוד »
דצמ 23, 2018