ריהוט רחוב
מי אמר שרהיטים הם מושג ביתי? כן, גם ברחובות העיר יש רהיטים. כמובן שהם מוצרים מסוג שונה ויש להם תכונות מיוחדות כדי שהם יוכלו למלא את התפקידים שלהם בהצלחה. אבל אפשר בהחלט לקרוא להם בשם ריהוט. הבה ונפרט מה מיוחד ברהיטי רחוב, אילו תפקידים הם ממלאים בהצלחה.
על רהיטי רחוב ועל השימוש שלהם
רהיטי רחוב נועדו לשרת את העוברים ואת השבים (ראו דוגמא בקישור). כך שהם מתוכננים בצורה כזו שהם יתאימו לשימוש כזה. לרוב המשתמשים הם אלו שבוחרים ורוכשים את הרהיטים ודואגים להתאמה לשימוש. במקרה של ריהוט רחוב הדבר שונה – הרשות המקומית או העירייה היא זו שרוכשת את הרהיטים, ואילו התושבים הם המשתמשים. אך היות ומדובר על שימוש נפוץ ועל רכישה לעיתים קרובות למדי, הרשויות מזהות את הצורך ואת הנקודות שיש להתייחס אליהן, ובוחרות את הרהיטים שיוצבו ברחוב בצורה מותאמת.
למנוע שימוש לא נכון
כאשר מדובר על רשות הרבים עלול להיווצר מצב בו אנשים מנצלים לרעה ריהוט רחוב. הם עלולים להזיק לרכוש הציבורי, או לנצל אותו עבור שימוש בלתי ראוי. אמנם ברשויות וכן בחברות לריהוט רחוב עושים כל מאמץ כדי למנוע דברים כאלו. ואכן בוחרים רהיטים איכותיים ועמידים שקשה להזיק להם. כמו כן שוקלים היטב את המיקום של הצבת ריהוט רחוב ונקודות נוספות כדי למנוע מעשים אשר לא ייעשו.
הטבעה על הרהיט
במקרים רבים בוחרת הרשות המקומית להטביע על הרהיטים שלה את הלוגו של הרשות. ניתן לעשות זאת על ספסלי רחוב (ראו ספסלי רחוב באתר פיברן), פחי אשפה שמוצבים בחוצות וכן על מתקנים נוספים. הטבעה זו מוסיפה ערך רב לרהיט, והוא מסביר בצורה הפשוטה ביותר למי הרהיטים שמוצבים בשטח הציבורי שייכים באמת, ואת מי הם נועדו לשרת.