מה עדיף? דוקרנים או רשתות נגד יונים?
על אף שהיונה היא לא חיה תוקפנית היא עדיין נחשבת למזיק עבור האדם. כשאתם שומעים את המילה מזיקים אתם וודאי מדמיינים ג'וקים, מכרסמים שונים, יתושים מסוכנים, נמלים ועוד מיני חיות שעשויות להגיע אל ביתנו ולפגוע בבני האדם או ברכוש. היונים נחשבות למזיק בשל העובדה שהן נושאות עמן כינים, קרדיות ומחלות שונות. הכינים מתחבאות בכנפיים שלהן והימצאותן בשטח שלנו עשויות לחשוב אותן אלינו. זאת ועוד שהיונים חיות בלהקות ועושות רעש בלתי נסבל שעות רבות במהלך היום. גם הלשלשת החומצית שלה עשויה להזיק לרכוש שלנו.
איך נפתר מהיונים בלי לפגוע בהן?
בסופו של דבר, שלא כמו עם מזיקים רבים אחרים, איננו רוצים לפגוע ביונים אלא רק להרחיק אותן מאתנו. יש כמה דרכים להרחיק את היונים אולם ללכוד את היונה ולהרחיק אותה לא בדיוק יעזור כיוון שיונה אחרת עשויה להגיע להתיישב על אדן החלון שלכם או על צמרת העץ שמחוץ לבית שלכם. היום יש כל מיני טכניקות ושיטות להרחיק את היונים והעיקרון הוא פשוט מאוד: לגרום להן לאי נוחות מלנחות ולקונן בשטח שלכם. את זאת תוכלו לעשות במגוון דרכים, חלקן יקרות יותר, חלקן זולות יותר, תלוי בשיטה, באופן ההתקנה, ברמת הסיכון בזמן העבודה וכמובן ברמה הטכנולוגית של הטכניקה שאתם עובדים עמה.
שתי שיטות מומלצות:
דוקרנים נגד יונים ורשתות נגד יונים. באמצעות טכניקות אלה ניתן לחסום את המעבר של היונים או לחסום את האפשרות שלהן לנחות במקום מסוים. אתם תראו על גגות בתים רבים דוקרנים נגד יונים למשל המונעים מהיונים לנחות על גג הבית. כמו כן יש דוקרנים קטנים יותר המיועדים לאדן החלוץ, דבר הנפוץ בעיקר בבנייני מגורים גבוהים. רשתות משמשות בעיקר לסגירת מעברים לחדרי כביסה או מעברי אוויר ליונים בין הבניינים.
ישנם סוגים שונים של דוקרנים נגד יונים במחירים שונים ועמידות שונה לאורך זמן. ההבדל ביניהם היא בחומר ממנו הם עשויים בדרך כלל (פח, נירוסטה, פלסטיק), מידת הצפיפות וגובה הקוצים. צרו עמנו קשר באתר או בטלפון לפרטים נוספים וקבלת הצעת מחיר.