איך בוחרים את השיש הנכון למטבח?

איך בוחרים את השיש הנכון למטבח?המטבח הוא אחד מהחללים הדומיננטיים בבית. אנחנו נוהגים לבשל בו, להיפגש עם בני המשפחה, בהחלט אחד החללים השוקקים ביותר ושיש למטבח הוא חלק בלתי נפרד ממנו. אז איך בוחרים שיש נכון למטבח שלנו?
מה כדאי לבחור?
כאשר פונים לחברת שיש כדאי לחפש שיש שימושי, לא רגיש מידיי לחומרי ניקוי, אסתטי לעין ומשתלב עם שאר האלמנטים והגוונים במטבח. בנוסף, חשוב לבחור שיש חזק ועמיד ולבדוק עלויות.
מידע על סוגי השיש השונים:
שיש אבן גרניט – זהו שיש מעובד ומלוטש, הוא נחצב מעומק האדמה, והליטוש מקנה לו מראה מבריק. כל משטח שיש שונה מהשני, בעל מרקמים רבים ובעל מראה ייחודי במיוחד. ביחס לסוגי שיש אחרים, הוא עמיד ביותר גם בפני חום כך שאין שום בעיה להניח עליו סירים חמים או מחבתות. זאת ועוד, גם חפצים חדים כמו סכין למשל לא מותירים עליו שריטות.
סיליסטון -שיש זה מיוצר בספרד. הוא דומה במראהו לשיש אבן קיסר, אחד היתרונות הנעוצים בבחירת שיש סיליסטון הוא מגוון הדגמים והצבעים, ניתנת אחריות רבת שנים מהחברה היצרנית, הוא מאופיין בעמידות וחוזק, איננו סופג כתמים, ונחשב לאיכותי מאוד.
פורצלן – אחד מסוגי השיש היפים והחדישים ביותר. הפורצלן אינו רק בעל מראה אטרקטיבי, הוא ניחן בעמידות ומכאן גם הפופולאריות שלו. שיש זה עמיד לחום, עמיד בפני שריטות, איננו נוטה להישחק וקל לניקוי.אבן קיסר – שיש נפוץ מאוד במטבחים ישראליים. זהו למעשה משטח קוורץ, וניתן לראות בו את הגבישים, מה שמקנה לו מראה מעניין. אבן קיסר, לא עשוי מחומרים טבעיים. מכיוון שאיננו טבעי, הוא קל מאוד לעיצוב, גמיש עם צבעים וטקסטורות רבות. וישנם סוגים נוספים: קוריאן, גרניט פורצלן, נאוליט ושיש חברון.