עיצוב גינות חסכוניות במים
בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות, בישראל ובמקומות רבים בעולם, ניסיונות לייצר מבנים ירוקים, ידידותיים לסביבה, אשר מעל לכל, חוסכים בעלויות. בין אם זה בעלויות חשמל, עלויות מים ועלויות אחרות.
בישראל הנושא אומנם פחות מפותח בכל מה שקשור לתכנון ועיצוב מבנים, אך הוא מאוד מפותח בהקשר של עיצוב גינות וחיסכון במים. הסיבה לכך היא מאוד פשוטה. אנחנו מעוניינים לחסוך כמה שיותר מים, מאחר ואין לנו הרבה אפשרויות, ישראל אינה משופעת בכמויות גשם גדולות במהלך השנה, והיא גם לא משופעת בכמויות גדולות של מאגרי מים טבעיים ואחרים מהם ניתן לשאוב, לכן יש ניסיון כללי לחסוך כמה שיותר.
אחת הדרכים, כאמור, לחסוך במים וכך גם בעלויות הנלוות בשימוש עבורם, היא באמצעות עיצוב גינות חסכוניות, כלומר עיצוב גינות שאינן דורשות הרבה מים מחד ומאידך תכנון נכון של מערכות ההשקיה. בצורה כזו אנחנו יכולים לחסוך לא מעט מים ולא מעט כסף.
כיצד עושים את זה בצורה נכונה?
ראשית, אנחנו צריכים לתכנן את הגינה שלנו בצורה נכונה. אנחנו צריכים להשתמש בצמחים שאינם דורשים הרבה מים, אנחנו גם צריכים להקפיד על כך שהגינה תעוצב בצורה כזו שיהיה נוח ונכון להשתמש בה בלי הרבה מים. זה נכון בהקשר של חומרים וזה נכון בהקשר של שטח ועוד.
שנית, אנחנו נצטרך להתקין מערכות מתאימות שיהיה נוח להשתמש בהן לאורך זמן, מדובר על מערכות חסכוניות, למשל, כאלה שעובדות רק בזמן מסוים, כאלה שניתן לתכנן את העבודה שלהן בצורה אפקטיבית על פי שעות, כך שהן לא יעבדו בשעות שאין צורך או שלא יעבדו כל היום.
צריך לומר, עצם זה שמשתמשים במערכות כאלה, לא אומר בהכרח שאנחנו אמורים לפגוע בעיצוב הגינה. מן הסתם, דבר אחד לא יבוא על חשבון דבר אחר. אנחנו נרצה שהמערכות ישרתו את הגינה ויאפשרו לנו גם לגדל בה דברים ייחודים וגם יאפשרו לנו לעבד ולפתח אותה בצורה אפקטיבית כפי שאנחנו מעוניינים.
לפני סיום נציין שחסכון במים יכול להביא כמובן לחסכון בעלויות לאורך זמן ולהפחתה משמעותית בעלויות אחזקת הגינה.
לעוד מידע לחצו כאן.