עומדים לחתום על חוזה שכירות? מה כדאי לבדוק לפני?
בין גיל 20 לגיל 35 רוב אזרחי ישראל גרים או אצל ההורים או בשכירות. מחירי הדיור כיום הם כל כך גבוהים עד אשר לא ניתן לצבור מספיק הון בכדי לקנות דירה ועל כן שכירות היא האופציה היחידה בשביל רבים. העניין הוא שאם אנחנו גרים בשכירות יש דברים רבים שאנו צריכים לקחת בחשבון לעומת קניית בית. אחד הדברים החשובים ביותר שאנו צריכים לחשוב עליהם זה מערכת היחסים עם בעל הבית שלנו. מערכת זו מוגדרת לרוב בחוזה ועל כן ניתן לומר כי חוזה השכירות הוא בעל משמעות אדירה בשבילנו. לכן אנחנו גם ממליצים לכם לשים לב לתנאי התשלום בחוזה, לערבות שתידרשו לתת, למצב שבו תצטרכו להחזיר את הבית לאחר שתסיימו את החוזה ולאופציית ההארכה של החוזה לאחר השנה הראשונה וכמובן למצב הבית שאליו אתם נכנסים.
מדוע לפנות אל עו"ד בשביל חוזה שכירות?
אתם כבר בטח מבינים כי חוזה שכירות הוא דבר מורכב ולא פשוט כלל וכלל. אתם צריכים גם לדעת כי בית המשפט מלא במקרים שבהם בעל הבית תבע את השוכר על סמך חוזה השכירות וזכה באלפי אם לא בעשרות אלפי שקלים. על כן אתם חייבים להבין כי לחוזה השכירות יש משמעות כלכלית אדירה ואתם חייבים לתת את הדעת על כך. על רקע זה אנחנו ממליצים לכם לפנות אל עו"ד בשביל חוזה השכירות ולא להתפשר על נושא זה. כך תבטיחו כי תחתמו על החוזה הטוב ביותר וכך תבטיחו כי במקרה של מחלוקת החוזה שעליו חתמתם לא יפלה אתכם לרעה ולא יפגע בכם.
האישיות של בעל הבית – דבר חשוב ביותר שאתם צריכים לתת עליו את הדעת
שימו לב החוזה שעליו אתם חותמים הוא חשוב ביותר ויש לעשות הכול בכדי שהוא ישמור על הזכויות שלכם. אך לא פחות חשוב מכך זה האישיות של בעל הבית שלכם. אם בעל הבית שלכם לא נראה לכם אזי אל תחתמו על החוזה ולא משנה מה כתוב בו והאם הוא טוב או לא.
למידע נוסף על עו"ד מקרקעין.