המדריך לניהול ועד בית
במקרים רבים, בעלי נכסים של בתים משותפים ודיירים אינם מכירים די הצורך שיטות יעילות לניהול וועד הבית ואת חוקי המדינה הקיימים בהקשר של וועד הבית בבניינים. ברוב המקרים וועד הבית נבחר על ידי הדיירים. במרבית המקרים הניהול המסורתי לוקה בחסר בשל אי ידיעת החוקים. הניהול העדכני הקיים היום בשוק הבניינים מאפשר יעילות, חיסכון בזמן ומשאבים, ומונע משברים הנגרמים בהתנהלות עם הדיירים וסיבוכים הנובעים מחוסר זמן, חוסר ידע או ממחסור במלאי אנשי מקצוע אמין ומקצועי לעבודות השונות בבניין. לשם כך בנינו את המדריך לניהול ועד בית, המציג כמה דגשים חשובים.
המדריך לניהול ועד בית – דגשים חשובים:
♦ הבחירות לוועד הבית נעשות באספה הכללית של הדיירים.
♦ על פי חוק האספה חייבת להתכנס פעם בשנה , אך ברוב המקרים בפועל ישנו צורך לכינוס האספה כארבע פעמים בשנה.
♦ נבחרי וועד הבית נבחרים באספה אשר מחליטה גם על אופן ניהול הוועד.
♦ הודעה על אספת הדיירים צריכה להינתן לפחות חמישה ימים מראש ולהתלות במקום בולט בבניין.
♦ על מנת שיהיה תוקף להחלטות האספה יש צורך של נוכחות מחצית מבעלי הדירות.
♦ באספה יקבעו את סכום התשלום החודשי על הוצאות התחזוקה השוטפת של הבניין.
♦ במקרים של החלטות כבדות משקל כגון: עבודות תחזוקה יקרות, החלפת אנשי מקצוע קבועים בבניין, התקשרות עם חברה חיצונית של ניהול ואחזקה, ביטוחים וכדומה.
♦ בחירת אנשי התחזוקה הקבועה וזו שאינה קבועה גם היא סוגיה חשובה ומשמעותית.
ישנם עוד חוקים רבים ומגוונים הקשורים בהתנהלות וועד הבית. כיום התווסף תחום חדש שהוא התחום של העולם הטכנולוגי המתקדם אשר נכנס לבניינים באמצעי צילום, אבטחה, והנדסת דיור. תחום זה העמיס באופן משמעותי על הניהול המסורתי.
מגמה שצוברת תאוצה רבה בשנים האחרונות, היא חברות ניהול מקצועיות אשר מחליפות את הניהול המסורתי של הבניינים בניהול מקצועי של חברות מקצועיות המכירות את התחום לעומקו. המדריך לניהול ועד בית אשר מוצג לפניכם מתומצת ביותר, ומי שמעוניין מומלץ לו לגשת לחוק הארוך ולהתעמק בו.