כל מה שרציתם לדעת על ניקוי חלונות בסנפלינג
ניקוי חלונות בסנפלינג הוא כבר לא ממש נושא חדש. הוא מוכר בעולם וגם נעשה בו שימוש די תכוף בשנים האחרונות. מי זקוק לשיות כזה של ניקוי חלונות בגובה בסנפלינג ואיך מבצעים את הדבר בפועל? ננסה לבדוק.
ניקוי חלונות גבוהים
חלונות גבוהים יש לנו היום לא רק כמטאפורה לדרגים הגבוהים השוכנים להם במגדלי השן בחלונות הגבוהים… קיימים כיום הרבה מאוד מבנים שהם בעלי חלונות גבוהים ואין דרך טכנית להבהיק את החלונות שלהם בצורה יסודית מצדם החיצוני. זה למעשה המקרה הקלאסי המוכר ביותר אשר דורש מאתנו עבודה של איש מקצוע שייטיב לטפס אל צדו החיצוני של הבניין על מנת לבצע את עבודות הניקיון.
ציוד הסנפלינג שנכנס בשנים האחרונות לתמונה חוסך למעשה את הציוד הכבד אותו שינעו לצורך ביצוע עבודות התחזוקה השונות במבנים גבוהים. אם היו אלו מנופים ואם היו הם פיגומים לטיפוס. הסנפלינג הינו ציוד קל לניוד, ציוד שלא מעמיס על התנועה ברחוב וכזה שמסייע ביצוע הניקיון באופן מהיר וקל ללא בלגן או מהומות מיותרות.
סנפלינג – איך זה עובד בפועל?
את ניקוי החלונות יש לתכנן ליום בהיר ונעים. יום שמזג האוויר בו אינו חם מידי כי במקרים כאלה לא יהיה כל כך פשוט להותיר את העובד בתנאי סנפלינג כאשר הוא תלוי בין שמיים וארץ, כשהוא חשוף לשמש החזקה וליובש הנורא.
מצד שני חשוב לבדוק כי לא מדובר ביום גשום או כזה שיחייב את העובד להתלבש בלבוש מסורבל וכבד על מנת להתמודד עם מזג האוויר.
העובד יגיע אל המקום בו אמורה להתבצע העובדה. הצוות במקום יבחר את המיקום המדויק אשר ממנו ישלשלו אותו כלפי מטה כאשר הזווית אמורה להתאים לו על מנת שיוכל להצליח בביצוע המלאכה באופן יסודי.
בשלב הזה ישלשלו את העובד עם ציוד הסנפלינג אל הנקודה המדויקת. באופן כזה הוא יוכל לבצע את מלאכתו.
לסיכום, אין ספק כי ציוד הסנפלינג פותר עבורנו בעיות רבות ומסייע לאנשים המתגוררים או עובדים בבניינים רבי קומות, אך זאת רק יחד עם שמירה על כל כללי הבטיחות.