פיגומים

על מנת לבצע תהליך בנייה, בין אם מאפס ובין אם שיפוץ של מבנה, הרי שבאופן טבעי אנחנו נדרשים לחומרי גלם ואביזרי בניין שונים אשר יאפשרו לנו לבצע את התהליך בצורה מסודרת. אומנם חלק גדול מהדברים, הקבלן אשר אחראי על התהליך, יצטרך לספק אותם אך אם אנחנו לוקחים על עצמו את ניהול העבודה, אנחנו נהיה אלה שנצטרך לספק אותם או לפחות, להזמין את הקבלן שיספק לנו אותם באופן ישיר.
דוגמא טובה לכך הם פיגומים. אותו מרכיב שאנחנו נצטרך להשתמש בו על מנת שיהיה ניתן לטפל בכל החלק החיצוני של המבנה. השימוש בפיגומים מתבצע גם בזמן תהליך הבנייה וגם בתהליך השיפוצים. כמו כן, נהוג להשתמש בפיגומים במקרים של עבודות בנייה ספציפיות, למשל, כשאנחנו נדרשים לבצע עבודות צבע, אז אנחנו צריכים להתקין פיגומים על מנת שנוכל לבצע את התהליך באזורים הגבוהים של המבנה או של החדר.
אנחנו יכולים למצוא דוגמאות שונות של פיגומים אשר קיימים בשוק. הדוגמא הבסיסית היא של פיגומים מעץ, מדובר על פיגומים עשויים מקרשים אשר קושרים אותם למוטות ברזל אשר ניטעים באדמה. דוגמא מתקדמות יותר הן של פיגומים ממתכת, שנחשבים הרבה יותר בטיחותיים וחזקים. צריך לומר שבמהלך השנים כל עניין הבטיחות השתנה לגמרי, כיום אפשר למצוא פיגומים אשר מכוסים באלמנטים שונים, זאת על מנת להגן על העובדים במקרה של גשם וסערה וכן אנחנו יכולים למצוא פיגומים אשר הרבה יותר נוח ובטוח לעבור מצד אחד שלהם לצד השני.
תהליך בניית הפיגומים מתבצע במקביל לתהליך העבודה, תלוי כמובן בסוג העבודה ובצרכים שלה. בסיום התהליך, נהוג לפרק את הפיגומים, בין אם זה כשכל העבודה מסתיימת או שלפחות העבודה על החלק החיצוני מסתיימת. על פי רוב נהוג לחכות עם הפירוק עד שכל התהליך נגמר, על מנת שיהיה ניתן לפרק אותם בבטחה.
מי שאחראי על התקנת הפיגומים הוא קבלן, אשר אחראי להביא את כל החומרים, לחבר אותם, ובסיום העבודה, הוא גם אחראי על פירוקם והוצאתם מהשטח. בדרך כלל קבלני פיגומים עובדים צמוד עם קבלני בניין ספציפיים.