האם ניתן להוסיף ממ"ד בדירה?

השנה היא 1991, מלחמת המפרץ ברקע וטילים נשלחים לעבר שטח ישראל ובעיקר לאזור מרכז הארץ. אנשים יושבים בדירותיהם מפוחדים עם מסיכות אב"כ ומתפללים שהמלחמה תסתיים ושכולם יישארו בריאים ושלמים. החל מסיום מלחמה זו הכריזה הממשלה על אינטרס לאומי לקידום בניית ממ"ד בכל בית בישראל. מאז יצא חוק המחייב בבניינים חדשים להיבנות שיכלול חדר מוגן (ממ"ד) שיגן על התושבים במקרה של מלחמה. כיום זה נראה מובן מאליו שבנייני דירות חדשים וכן בתי קרקע כבר כוללים באופן אוטומטי בתוכניות את חדר הממ"ד אולם לפני שנת 1991 זה לא היה חובה בבניית מבנים. לכן גם היום במבנים ישנים שנבנו לפני שנת 1991 ייתכן ולא תמצאו ממ"ד. לצורך כך החלו ועדי בתים ובעלי בתים פרטיים לפנות אל קבלנים ואל הרשויות המקומות בבקשה להוסיף ממ"ד לביתם. אז לשאלה האם ניתן להוסיף ממ"ד בדירה התשובה היא מומלץ, כדאי ואף חובה.
התקנות שבהן צריך לעמוד הממ"ד:
בניית ממדים צריכה להיות כפופה לתקנות המחמירות של משרד השיכון והבינוי וכמובן של פיקוד העורף. החדר צריך להיות אטום לחלוטין ועמיד בפני מתקפות קונבנציונאליות ובלתי קונבנציונליות כאחד. בין היתר הדלתות והחלונות יצטרכו להיות אטומים וחזקים בפני הדף וכן מאפשרים איטום מלא. התבניות של הדלתות, החלונות וצינור האוורור צריכים להיות מבטון לטובת איטום מלא. הממ"ד יכלול צינור אוורור המחובר למשאבת חמצן. כמו כן עובי הקיר החיצוני יהיה לפחות 35 ס"מ וגודל הממ"ד יהיה לפחות 9 מ"ר. יש עוד תקנות שכדאי לשים לב שהקבלן עומד בהן.
מהם השלבים לבניית ממ"ד בדירה?ראשית יהיה עליכם להגיש את התוכניות לאישור לראשות המקומית. לשמחתכם הם לא אמורים לעשות בעיות או לעכב את הנושא אם התוכניות יוגשו כראוי כיוון שמדובר באינטרס של הממשלה לקדם את הנושא וגם של הרשויות המקומות שהאזרחים במקום ירגישו בטוחים יותר ויהיה להם היכן להיות במקרה של מתקפה על ישראל חס וחלילה. לאחר קבלת האישורים תחל הבנייה שתבוצע יחסית במהירות ביחס לסוגי שיפוץ אחרים ולבסוף תהיה עבודת הגימור. מידע נוסף בנושא הוספת ממ"ד ניתן למצוא באתר http://casif.co.il/.