תכנון מטבח למסעדות
כשמשקיעים מחליטים לפתוח מסעדה, ישנם 3-4 דברים עיקריים שאמורים לעמוד לנגד עיניהם, הדבר הראשון הוא מי הקהל שהם מעוניינים שיגיע אליהם למסעדה, הדבר השני, סוג האוכל והתפריט שיוגש בו, הדבר השלישי מתי המקום יעבוד ואילו אירועים הוא יארח, והדבר האחרון, כיצד המקום יעוצב ויתכונן מבחינה פיזית, כשאחד האלמנטים החשובים בכך מתייחס לתכנון המטבח.
במובן מסוים, תכנון המטבח משפיע על שאר הנקודות שציינו ומושפע מהם בחזרה. הרי אם מדובר במטבח קטן שיש בו כלים מסוימים, הרי ברור מאליו, שהוא לא יוכל לשרת קהל רחב ולכן זה ישפיע על שעות העבודה של המקום, זה ישפיע על התפריט של המקום ולכן גם ישפיע על הקהל אליו הם מכוונים. מצד שני, אם בוחרים לפנות לקהל מסוים, עם אוכל מסוים, ברור מאליו, שלשם כך צריך מטבח בתכנון ועיצוב מסוים.
זו אחת הסיבות שתכנון מטבח למסעדות הוא תחום שעומד בפני עצמו בכל הקשור לעיצוב ותכנון ובפרט עיצוב ותכנון מסעדות. האחראי על תכנון ועיצוב המסעדה, יהיה בין היתר גם אחראי על תכנון המטבח, כשהרבה פעמים הוא יביא גורם שמתמחה בכך. אותו גורם יצטרך להבין את משמעות העסק, מה מטרותיו ולמי הוא פונה ולפיכך לתכנן את המטבח, גם שיעוצב בצורה יפה אך חשוב מכך, שיהיה פונקציונאלי ויעיל עבור העובדים.
כמו בבתים פרטיים, כך גם במסעדות, המטבח הוא הבסיס החשוב של המקום, מסעדה יכולה להיות מאוד יפה ומרשימה, אך אם המטבח איננו יעיל ופונקציונאלי, זה לא ישרת אותה ויפגע ביכולת שלה לבסס את עצמה בקרב הלקוחות. אומנם יש מסעדות שהמטבח שלהם הוא מאוד פשוט, אך במקרים מסוימים מדובר על מראה פשוט וכשנכנסים לעומק מגלים שמדובר במטבח מאוד יעיל, ובמקרים אחרים, המראה הפשוט הוא מכוון מאחר והמסעדה לא מתיימרת להיות משהו אחר. אך במסעדה שיש לה כוונה כזו, המטבח חייב להיות מתכונן ומעוצב בהתאם.
האחראי על תכנון מטבח למסעדות יצטרך, כאמור, להכיר את אופייה המתגבש ועל פי זה הוא יצטרך להבין מה בדיוק המקום רוצה וצריך בשביל שיוכל ליצור את המטבח המושלם למקום. חשוב להבהיר, שמלבד העיצוב החלל הפנימי של המטבח, יש חשיבות גם למיקומו בתוך חלל המסעדה, וכל זה כמובן בהתאם לחוקים ולתקנות השונים שמחייבים כל מסעדה. כשלוקחים את כל הפרטים ביחד, ניתן ליצור מטבח מתכונן ומעוצב אשר ישרת את המסעדה ויעניק לסועדים את ההנאה המצופה ממנה.