מה חשוב לקחת בחשבון כאשר מדובר על עיצוב מסעדות
מזה זמן שאוכל הוא אחד הדברים הכי חשובים בתרבות הישראלית כאשר אפשר לראות כי המטבח הישראלי כבש העולם ומניו יורק עד פריז יש מסעדות ישראליות מאוד מצליחות. לכן זה אך טבעי כי יש הרבה מאוד ישראלים אשר רוצים לשחזר את ההצלחה הזאת והם פותחים עוד ועוד מסעדות. העניין הוא שעסקי המסעדנות הם גם מאוד קשים וזאת עקב התחרות הקשה ועקב הדרישה הגבוהה של הלקוחות. על רקע זה אנו חייבים לציין כי יש משמעות אדירה לשאלה איך אתם מעצבים את המסעדה שלכם וזאת עקב העובדה כי העיצוב משפיע בסופו של דבר על הסועד לא פחות מאשר רמת האוכל והטעם של המנות. על כן העיצוב לש המסעדה חייב להיות מושלם וזהו משהו שממש אבל ממש אסור להתפשר עליו אם אתם רוצים לפעול בצורה חכמה וטובה.
התאימו את עיצוב המסעדה לסגנון שלה ולקהל הצרכנים אליו המסעדה פונה
עליכם להבין כי עיצוב לא יכול להיות מנתוק מן המציאות. על רקע זה יש לציין כי העיצוב צריך להיות מחובר באופן הדוק אל הסגנון של המסעדה. יש הבדל עצום בין עיצוב של מסעדה אסיתית לדוגמא ובין עיצוב של ביסטרו צרפתי. באותה מידה שיש להתאים את העיצוב לסגנון של המסעדה יש להתאים גם את העיצוב אל קהל הצרכנים של המסעדה. אם אתם פונים אל צעירים בני עשרים או שלושים יש לעצב את המסעדה בצורה מסוימת וזאת לעומת עיצוב אשר מתאים יותר לבני השישים פלוס. על כל הדברים הללו ועל עוד הרבה אחרים מעצב חייב לחשוב כאשר הוא בא לעצב את המסעדה וזאת בכדי להבטיח כי העיצוב יהיה מושלם.
תכנון, תכנון ושוב תכנון – הדבר שבו תלוי הצלחת העיצוב
עליכם להבין כי עיצוב הוא לא משהו שנעשה לאחר יד אלא הוא חייב להיות מתכונן לפרטי פרטים מהרגע הראשון. פעמים רבות התכנון הוא אשר יקבע את רמת העיצוב ולכן אתם חייבים להשקיע בכך משאבים גדולים ולא לזלזל בנושא זה. ככל שהתכנון יהיה יותר טוב כך העיצוב בסופו של דבר יהיה ברמה יותר גבוהה ועל כך אתם חייבים לחשוב.