הוספת מרפסת למבנה – מתי וכיצד עושים את זה

היום, בכל מבנה חדש נהוג לבנות לפחות מרפסת אחת אם לא יותר. בדרך כלל מדובר על מרפסת רגילה פלוס מרפסת שירות אשר מיועדת לכביסה או לצרכים אחרים. בעבר זה לא היה כך.
בעבר, לא מעט מבנים נבנו בלי מרפסות בכלל, לפחות לא מרפסות פתוחות. מאחר ולא היה הרבה שטח לבנייה, אז נהגו לתחום את הסלון ואת המרפסת ביחד, ולא היה נהוג לבנות מרפסת שירות כלל, רק עם השנים החלו לבנות מרפסות שכאלה, בין אם זה מתוך הכרה שיש צורך בכך ובין אם מתוך העובדה ששיטת הבנייה השתנתה.
אז מה עושים אנשים שיש להם מבנים ישנים אשר זקוקים למרפסות? התשובה היא מאוד פשוטה, הם יכולים ליצור קשר עם קבלנים שמתמחים בהוספת מרפסת למבנה, ואלה מציגים עבורם את האופציה המתאימה עבורם.
בדרך כלל מה שהם יכולים לעשות זה, להוסיף מרפסת חיצונית למבנה, כך שתהיה להם אפשרות ליהנות משטח נוסף שמתחבר אל הבית שלהם. לשם כך הם צריכים לקבל את הסכמת השכנים, שכן זה משנה את המבנה ועלול לתפוס שטח מסוים, חיצוני, בקרב השטח של השכנים שלהם. צריך לזכור שיש גם את כל הנושא של אי הנעימות אשר עלולה להיווצר כתוצאה מכל תהליכי הבנייה במקום.
ברמת העיקרון, לא מדובר על דבר מורכב מדי, שכן בונים את העמודים ולאחר מכן, אפשר לבנות את הבסיס עליו תיבנה המרפסת, וכך לסיום אפשר לבנות את המרפסת עצמה. היא יכולה להיות כאמור, פתוחה לגמרי, וכן היא יכולה להיות סגורה, הכל שאלה מה בדיוק רוצים ומה מאפשר השטח.
צריך לקחת בחשבון, לא כל גורם יכול לעשות זאת, רק גורמים מוסמכים שמכירים את הנושא ויש להם את הרישיונות והאישורים לעסוק בכך. כמו שציינו, יש צורך לקבל את אישור השכנים וכן יש צורך לקבל אישורים והיתרים לבנייה מצד הרשות המקומית וכן מצד המדינה.
לפני סיום חשוב להבהיר, מדובר בתהליך שיכול להגדיל את ערך הנכס מצד אחד, מצד שני, זה יגדיל גם את המסים שנצטרך לשלם לעירייה.